Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Je krijgt een topconditie én werkt aan een gezond en fit lichaam en geest.

Boksen is één van de oudste vechtsporten, en wordt al sinds de klassieke oudheid bedreven. Het is een tactische sport waar snelheid centraal staat. Juiste positie van de voeten, ogen en handen in combinatie met kracht en souplesse. Conditie is ook heel erg belangrijk bij boksen. Als je snel uitgeput raakt, zal je snel minder goed presteren. Ook ben je minder alert voor inkomende stoten. Om goed te kunnen boksen, dien je dan ook hard te trainen. Het is ook niet gek dat bokstraining één van de meest complete sporttrainingen voor het hele lichaam en de geest is.

  • Verbetering uithoudingsvermogen
  • Verbetering van je conditie
  • Meer zelfvertrouwen
  • Vergroot je kracht
  • Betere gezondheid

Onze expertises

Reguliere bokstraining

Dit is de algemene boks training voor mannen en vrouwen, van recreant tot gevorderde bokser. Er wordt gewerkt aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Je traint veel met je medeboksers waardoor het naast een lekker zware training uiteraard ook een gezellige training wordt. 

Bokszaktraining

Deze les een combinatie van een boks training en bokszak training.  Waarin vooral de boks technieken worden geoefend op de handschoenen en de conditie op de bokszak. In deze les heb je zowel bokshandschoenen, als bokszakhandschoenen nodig.

Sparren

Met sparren wordt er puur en alleen aandacht geschonken aan de spelvorm van boksen. Onder deskundige begeleiding leert u hoe u uw tegenstander kunt weren en aanvallen en worden eerder aangeleerde technieken toegepast in de ring. Naast het sparren wordt er tijdens deze training ook aandacht besteed aan conditie en kracht voor een algemene sparring workout experience.

Bokshouding

Met een goede bokshouding heb je een betere balans en ben je in staat om harder te stoten. Een rechtshandige bokser staat met zijn linkervoet en linkerhand vooraan. Zijn benen staan op ongeveer dezelfde breedte als zijn heup. Het gewicht wordt op de bal van de voet gedragen en de knieën zijn licht gebogen. De bokser houdt zijn ellenbogen tegen zijn lichaam en zijn gebalde vuisten bij zijn hoofd.

Voetenwerk

Om in balans te blijven is het bij het leren boksen altijd belangrijk om de afstand tussen de voeten niet groter of kleiner te laten worden dan in de bokshouding.

Deze basistechnieken komen ruim aanbod tijdens de trainingen

Circuit workout

Tijdens een circuittraining doorloop je doorgaans een fullbodyschema, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Ook werk je aan de conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen van het lopen naar de volgende oefening en dit gebeurt alsnog in een flink tempo. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Sinds 1978

Bij boksschool “de Counter” kun je al meer dan 40 jaar terecht voor energieke bokstrainingen.

Eerst geleid door Jo van den Broek en sinds kort worden de lessen gegeven door zijn zoon Johan van den Broek. Jo zei altijd dat boksen “The noble art of selfdefence” is en heeft daarom techniek en kunde hoog in het vaandel staan. Deze lijn zet Johan graag voort.
onze trainers

Johan van den Broek

Bokstrainer

Karin van den Broek

Trainer

Wim van Antwerpen

trainer

Scroll naar boven